Hyvä olo, hyvä elämä

Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja hyvään oloon on lukuisia työkaluja. Hyvä olo, hyvä elämä. Lue niistä lisää täällä!

Kohti hyvinvointia

Tervetuloa hyvinvointia ja terveyttä käsittelevällä sivustolle! Hyvä olo on tasapainoisen elämän lopputulos. Työn ja levon täytyy olla tasapainossa, ihmissuhteet kunnossa ja elämä tavoitteineen mielekästä. Monet pyrkivät täydellisyyteen, mutta harvat, jos kukaan, saavuttaa täydellisen elämän. Instagram-julkkikset ja elokuvat mainostavat täydellistä elämää, mutta todellisuus voi olla pinnan alla särmikkäämpi, kuin kauniit kuvat antavat ymmärtää. Hyvään oloon on kuitenkin tarjolla laaja valikoima erilaisia työkaluja, kuten jooga ja wellness, psykologinen valmennus ja mentaaliharjoittelu. Kuka tahansa voi parantaa elämänlaatuaan näillä hyväksi havaituilla työkaluilla. Tämä sivusto onkin omistettu juuri näille aiheille. Lue lisää!Hyvä olo

Jooga on tunnettu kehon ja mielen hyvinvoinnin lähteenä. Jooga on ikiaikainen harjoitusmuoto, joka on noussut lähivuosina suureen suosioon. Sanotaan, että kaikki taistelulajit perustuvat joogaan. Eritoten hatha joogasta on mainintoja monissa ikivanhoissa kirjoissa. Nykyään suosittuja joogan muotoja ovat esimerkiksi astanga, iyengar ja hot jooga. Joogaa voi harjoittaa kuka tahansa monilla kuntosaleilla, ja netistä voi löytää etäkursseja monista eri joogan lajeista. Joogaopettajan voi saada siis kotisohvalleen vaikka toiselta puolelta maailmaa. Joogafilosofiasta kiinnostuneille löytyy monia opuksia, joilla voi päästä ymmärryksessä syvemmälle. Myös tältä sivustolta tulet löytämään paljon vinkkejä joogaan!

Wellness

Vaihtoehtolääketieteessä wellnessillä tarkoitetaan sananmukaisesti hyvinvointia. Se jaetaan kahdeksaan eri osa-alueeseen: ammatillinen, yhteisöllinen, sosiaalinen, emotionaalinen, spirituaalinen, intellektuaalinen, fyysinen ja taloudellinen hyvinvointi. Wellnessin pääperiaate on lisätä ja optimoida hyvinvointia, ei niinkään poistaa mahdollisia sairauksia. Wellnessia on syytetty liiallisesta kaupallisuudesta. Toisaalta se on megatrendi, jonka kasvavalle suosiolle ei näy loppua. Luomuruokakulttuurin, wellness-turismin ja täydentävän ja vaihtoehtoisen lääketieteen katsotaan liittyvän olennaisesti wellness-kulttuuriin. Luomun suosio taas ulottuu nykyään lähes kaikkeen koiranruoasta kosmetiikkaan. Wellness-turismissa erilaiset rentoutus- ja hoitomahdollisuudet ovat yhä suositumpia. Wellnessin voisi ajatella olevan sivustomme pääteema.

Mentaaliharjoittelu

Mentaaliharjoittelu tai mentaalivalmennus perustuu aivo- ja neuropsykologiseen tutkimukseen. Aivot ohjaavat hermojärjestelmiämme, hormonitoimintaa ja lihaksia. Näihin toimintoihin pyritään vaikuttamaan suotuisasti mentaaliharjoittelulla. Visualisointi on olennaisessa roolissa mentaaliharjoittelussa. Aivot eivät erota todellisuutta fiktiosta, ja siten visualisoinnilla voidaan saada hyviä tuloksia melko minimaalisella panostuksella. Urheilijat käyttävät tunnetusti mentaaliharjoittelua hyväkseen parantaakseen suoritustaan. Kuka tahansa voi hyötyä mentaaliharjoittelusta, kunhan perusteet siihen ovat hallussa. Työ- tai opiskeluelämän paineet voi kääntää eduiksi laadukkaalla mentaaliharjoittelulla. Etenkin alkuvaiheessa kannattaa ottaa mukaan koulutettu mentaaliharjoittelun ammattilainen, jotta välttää harjoittelun sudenkuopat ja saa parhaimmat hyödyt itselleen.

Joogan fyysiset terveyshyödyt

Jooga on sivustomme aiheista ehkä eniten pinnalla. Joogaharjoittelu voi auttaa pudottamaan painoa tai pitämään painon hallinnassa. Etenkin astangajoogaharjoittelu on hyvin fyysistä, eikä hikipisaroilta voi välttyä. Astangajooga on oivallinen harjoitusmuoto sellaisenaan tai muun fyysisen kuntoilun oheisharjoitteluna. Joogan harjoittamisella on myös mielelle suotuisia vaikutuksia, kuten keskittymiskyvyn paraneminen. Eräässä tutkimuksessa joogan havaittiin parantavan koordinaatiota, keskittymiskykyä, reaktioaikaa, muistia ja jopa älykkyysosamäärää. Joogan on todettu kohentavan myös mielialaa vaikuttamalla serotoniinitasoihin. Aivojen aktiivisuuden on todettu lisääntyneen joogan harjoittajilla vasemmassa etulohkossa – löydös tarkoittaa suurempaa onnellisuuden tunnetta ja immuunijärjestelmän parempaa toimintaa. Vaikutukset tulivat esille eritoten meditaation harjoittajilla.

Itsestä huolehtiminen

Hyvinvointiin on monenlaisia työkaluja, joita kuka tahansa voi hyödyntää huippuammattilaisten tavoin. Mentaaliharjoittelulla voi lisätä positiivisuutta tekemisessään ja se voi näkyä suoraan tuloksissa – mitä ikinä sitten tavoitteleekaan. Mentaaliharjoittelulla voidaan saavuttaa myös rentoutumisen kautta miellyttävämpää suoritusta. Sillä on yleensä myös tuloksissa positiivinen vaikutus. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen voi auttaa saavuttamaan pidemmän ja terveellisemmän iän. Puhdas ruoka, vesi ja elämäntavat auttavat saavuttamaan hyvinvointia arjessa pienillä panostuksilla. Jos itsestä huolehtiminen ja hyvinvointi on sinulle tärkeää, hyppää kelkkaan ja tallenna sivusto kirjanmerkkeihisi. Täältä löydät oivia vinkkejä harrastamiseen ja kehon sekä mielen hyvinvoinnin ylläpitämiseen!

Lue lisää miten musiikki voi edistää terveyttä täältä.